Wednesday 10 February 2016

Edinburgh alias almost typical tourists trip.. Edinburgh aneb skoro klasický turistický zájezd..

EN

Part I. - travelling (my very favourite one)

After some months of staying at home, in Czech, enjoying my family, friends and the country again as well as some regular working a new travelling adventure came up. No I'm not leaving the country this time but we, me and my mum, are heading to visit Edinburgh, the capital of Scotland, our country of dreams. As usually in my life lately several factors came together to eventually give us this cool situation. "Coincidences" as GB returning again and again into my thoughts, possibilities of future months, meeting friends living in Edinburgh, an invitation to come and check the situation by myself, buying a return ticket for a couple of days, my sister mentioning our mum would love it etc..
So here I'm sitting on a train to Prague where we are in early morning taking plane to Scotland. I love this time when one just set out on the journey and feel the excitement of the movement, of the new adventure ahead. Edinburgh, we are coming!

CZ

Část I. - cestování (mé oblíbené)

Po několika měsících pobytu doma, v Čechách, a opětovné užívání si rodiny, přátel a země, stejně tak jako nějaké pravidelné práce, objevilo se nové cestovní dobrodružství. Ne, tentokrát neodjíždím z Čech, ale my, já a moje maminka, se chystáme do Edinburghu, hlavního města Skotska, naší vystněné země. Jako obvykle v poslední době v mém životě, sešlo se několik faktorů, aby nakonec vedly k téhle skvělé situaci. "Náhody" jako VB neustále se vracející do mých myšlenek, možnosti budoucích měsiců, potkání přátel bydlících v Edinburghu, pozvání přijet a obhlédnout si situaci sama, koupení zpáteční letenky na pár dní, má sestra zmiňující, že naše mamka by byla z cesty jistě nadšená atd. Takže teď tu sedím ve vlaku do Prahy, odkud v brzkých ranních hodinách odlétáme do Skotska. Miluji tyhle momenty, když se člověk akorát vydal na cestu a cítí to vzrušení z pohybu, z očekávaného nového dobrodružství. Edinburgh, přicházíme! 

On the train.. Ve vlaku.. 

No comments:

Post a Comment