Wednesday 11 March 2015

Weekend course with Amadeo

EN

This weekend we had an honoured guest from Mexico here, Amadeo Rosenheim (basically he is Spanish guy but never mind ;) ). So after a while we had an official event going on. There was not so many of us but the more close family atmoshere we created. We started with spanish to english translation and ended up with english to spanish translation the other day.. both was perfect. 
Because there is many of you not knowing what is actually happening during such weekends I will give you a brief picture. 
Basically the days consist of meditation, eating together and having lectures with the a given teacher. Least but not less we enjoy ourselfs, have fun and create or deepen our friendships. These time the topics of lectures were Cause and effect, Disturbing emotions and Love and partnership. The most typical and wanted ones. It never gets boring because it is never the same. Every time one find something new either thanks to different way of explanation, new ideas or thanks to ones own development. 
As Im falling in love every day more of course I was specially interested and touched with the last subject. Moreover have had so many lovely couples here lately. Just have a look at the one example of Mane and Ana, down here.. It is every time simply beautiful to see a deep love and respect between a man and woman. When one thinks about it it is actually quite a miracle.. 
I was happy to finally meet again Alba an amazing beautiful woman from Granada. We met last Christmas here but couldn´t really talk since she didn´t speak english and i didnt speak spanish but this time for the first time we could! She improved her english and I already can speak a bit spanish (for the basic understanding, nothing special yet). It brings such a joy. One wouldn´t believe.

CZ

O víkendu jsme tu měli čestného hosta z Mexika, Amadea Rosenheima (vlastně je to Španěl, ale to není podstatné ;) ). Takže zase po nějakém čase jsme tu měli oficiální program. Nebylo nás tu mnoho, ale o to více blízkou rodinnou atmosféru jsme vytvořili. Začali jsme s angličtinou překládanou do španělštiny a další den jsme skončili se španělštinou překládanou do angličtiny.. obojí bylo dokonalé. Protože spousta z Vás vlastně neví, co se během takového kurzu děje, trošku Vám to popíšu. 
V základu se den skládá z meditace, společného jídla a přednášek daného učitele. Kromě toho (a neméně důležité) si to užíváme, bavíme se a vytváříme či prohlubujeme naše přátelství.  Tentokráte byla témata přednášek Příčina a následek, Rušivé emoce a Láska a partnerství. Ta nejtypičtější a nejžádanější. Nikdy se neoposlouchají, jelikož to nikdy není stejné. Člověk pokaždé najde něco nového, ať je to díky jinému podání, nové myšlence či díky vlastnímu rozvoji. 
Jelikož se každý den více zamilovávám, samozřejmě mi nejvíce zajímalo a dotýkalo se mi hlavně to poslední téma. K tomu jsme tu zrovna měli několik kouzelných zamilovaných párů. Jen se podívejte třeba na příklad Maneho a Any dole na obrázku.. Je to jednoduše pokaždé nádherné vidět mezi mužem a ženou hlubokou lásku a respekt. Když o tom člověk začne přemýšlet, je to vlastně takový zázrak.. 
Také jsem byla šťastná, že jsem opět konečně potkala Albu. Úžasnou a krásnou ženu z Granady. Potkaly jsme se tady minulé Vánoce, ale nemohly jsme se moc bavit, protože ona nemluvila anglicky a já nemluvila španělsky. Ale tentokrát jsme poprvé mohly! Vylepšila svou angličtinu a já už trošku mluvím španělsky (pro základní dorozumění, žádná sláva ;) ) Člověk by nevěřil, jakou radost to přináší.
   
An impression from the lecture with Amadeo and Lina translating..
Momentka z Amadeovi přednášy, Lina překládá..

Deeply concentrated..
Vysoce koncentrovaní..  

The listeners view.. Z pohledu posluchačů..   

I could not but papparazi Mane and his wife Ana.."real-time" love example..they simply look so beautiful..for 15 years together.. here Im getting emotional..
Nemohla jsem si pomoci a nevyfotit Maneho s jeho ženou Anou.. příklad lásky v "přímém přenosu".. oni prostě vypadají tak krásně..spolu 15 let.. tohle mi dostává..

Necessary party in the night.. alias Filípek´s birthday mojito party.. 
A v noci nezbytný večírek.. aneb Filípkovo narozeniná mojito oslava..   

Despite the long night with party everybody managed to come for the breakfast..  
I přes dlouhou večírkovou noc všichni ráno zvládli přijít na snídani.. 

With Alba.. my spanish Granada beauty..<3
S Albou..mojí španělskou kráskou z Granady...<3 

No comments:

Post a Comment