Wednesday 13 May 2015

The differences - part II. .. Rozdíly - část II.

EN

Here is some more observations I have made last weeks.. There is no order in it and many things Im just not remembering or not noticing yet.. Im sure I will give you some more differences soon again.
  1.  don´t taking off the shoes in flat - nobody takes off the shoes in their flats. Even though the streets are dirty (as every street naturally is). I guess Im  too lazy clean the flat so often to keep this habit.. ;)
  2. horrible shoes fasion - when talking about shoes i cannot not mention the horrible style which is at least here everywhere. It looks like one has no chance to buy different shoes than either a kind of sneakers or very heavy looking platform "hightheel"shoes.. 
  3. only one cheek kiss - on contrary to France (3x) or Spain (2x) here you kiss only once when being introduced or meeting somebody new..
  4. tango - mostly only for foreigners as I was told.. Of course you find locals who dance but scarcely..
  5. trash bins in the house corridor - in our house, a typical old apartment house, there is a trash bin on the corridor of each floor. It means you do not have to run out to take your trash away. What a luxury..
  6. tea candles without the metallic casing - I was very surprised to see there is only one metallic casing in the package of ten candles.Why not safe everywhere..
  7. most of the food in the shop is only in simple plastic bags - the last point reminded me this fact which I´m rather happy for. From the ecological side its very nice. As well it is practical because you do not have to pay for all the fancy looking complicated packages.  
  8. "Porteno" (with the spanish pronunciantion´s sign like wave over "n")  = a name of locals, people of Buenos Aires.. I wouldn´t figure this out.. 

CZ

Tady je několik dalších pozorování z mých posledních pár týdnů.. Není v nich žádný systém a jistě jsem jich spousty nevzpomněla či je ještě nezaznamenala. Jsem si jistá, že Vám zase brzy napíši další várku rozdílů.
  1. nezouvání se v bytě - nikdo si ve vlastním bytě nezouvá boty. I přesto, že jsou ulice špinavé (jako každá ulice přirozeně je). Řekla bych, že jsem příliš líná uklízet tak často, abych tento zvyk dodržovala.. ;)
  2. hrozná móda u bot - když mluvím o botách, nemohu si nevzpomenout na hrozný styl bot, který je přinejmenším tady, všudypřítomný. Vypadá to, že člověk nemá jinou šanci než si koupit buď něco jako plátěnky nebo velice drsně vyhlížející dámské boty na platformě/podpadku..
  3. pouze jeden polibek na tvář - na rozdíl od Francie (3x) či Španělska (2x) tady se při seznamování líbá pouze jedenkrát..
  4. tango - většinou pouze pro cizince, jak mi bylo řečeno.. Samozřejmě můžete najít i místní, kteří tančí, ale vzácně..
  5. odpadkové koše v chodbě domu - v našem domě, typickém starém činžovním domě, je v každém patře na chodbě větší koš. Znamená to, že nemusíte běhat ven, když chcete vynést koš. Jaký to luxus..
  6. čajové svíčky bez kovového kelímku (netuším, jak to nazvat) - byla jsem překvapená, když jsem viděla, že v balení deseti čaj. svíček je pouze jeden ochranný kelímek. Proč neušetřit všude..
  7. většina jídla v obchodech je pouze v jednoduchých plastových pytlících - poslední bod mi připomněl fakt, který se mi docela líbí. Z ekologického hlediska je to velmi pěkné. Také je to velice praktické, protože člověk nemusí platit za všechny ty pěkně vypadající složitá balení.
  8. "Porteno" (s tím španělským znamením výslovnosti jako vlnovka nad "n")  =  jméno pro místní obyvatele, lidi z Buenos Aires.. Tohle bych sama nevymyslela..
A package of Cacao and Coco powder - simple, just like that... ;)
Balení Kakaa a Kokosového prášku - jednoduché, prostě tak.. ;)

Package of tea candles..
Balení čajových svíček..

A little example of the mentioned shoes.. 
Malá ukázka zmiňovaných bot.. 

Floor corridor with the dust bin in the middle.. ;)
Chodba s odpadkovým košem uprostřed.. ;)

Not in the topic but some more pics from Palermo night.. We simply had to go into this restaurant (who do not know Sebastian´s surname is Gonzales ;) )
Mimo téma několik obrázků z večera v Palermu.. Jednoduše jsme do téhle restaurace museli zajít (kdo neví, příjmení Sebastiana je Gonzales ;) )

 We didnt have electricity for few days remember? So one morning we went to visit Franca in her lovely apartment (Sebastian´s sister) and worked there for a while.. (OK, OK, Sebastian worked :-D ) with a rich breakfast a lá "medialunas" and of course - maté.. 
Neměli jsme pár dní elektřinu, pamatujete? Tak jsme jedno ráno šli na návštěvu k France, do jejího krásného bytečku (Sebastianovo sestra) a pracovali chvíli tady..(OK, OK, Sebastian pracoval :-D ) ..s bohatou snídaní a lá "medialunas" a samozřejmě - maté.. 

No comments:

Post a Comment