Saturday 9 May 2015

Tigre - a river delta of hundred islands .. Tigre - říční delta stovky ostrovů..

EN

Yesterday we went to a trip to Tigre. Its a place very close to Buenos Aires, on the confluence of two rives - Río Luján and Río Sarmiento. It consist of at least hundred of islands. Its beautiful place. It was obviously mainly inhabited by Englishmen. Old sailor´s clubs everywhere around. The atmosphere is very calm. Further on the little river arms one can see very poor places and basically people really living here are not rich. But still (or because of it) one has a warm feeling of friendship atmosphere here..
Later on Sebastian took me to the Mercado de Frutas - Fruit market. Its an old name according to the way of use but nowadays one can find all kinds of goods there. Mostly household stuff.. vivat vintage style.. (the prizes are the same crazy for "new old stuff" as in Europe dont worry.. ;) )
It was as well a little celebration of being three months together with Sebastian..including the Skype time of course.. still it looks for both of us as one of the best decisions in our lifes..

CZ

Včera jsme se vydali na výlet do Tigre. Tohle místo je velice blízko Buenos Aires, na soutouku dvou řek - Río Luján a Río Sarmiento. Je tvořeno přinejmenším stovkou ostrovů. Je to krásné místo. Očividně bylo  osídleno převážně Angličany. Staré jachetní kluby všude kolem. Atmosféra je velmi klidná. Dále na těch malých říčních raménkách může člověk vidět velmi chudá místa a lidé, kteří zde doopravdy žijí, nejsou bohatí. Ale přesto (či právě proto) tu má člověk hřejivý pocit přátelské atmosféry..
Později mi Sebastian vzal do Mercado de Frutas - Ovocná tržnice. Je to staré pojménování podle dřívějšího využití. Dneska tam člověk najde všechno možné zboží. Převážně vybavení do domáctnosti.. ať žije vintage (jako starobylý) styl..(ceny za tyhle "nové staré věci" jsou stejně šílené jako v Evropě, nebojte.. ;) )
Také to byla malá oslava, že jsme se Sebastianem spolu tři měsíce. Včetně Skype období samozřejmě.. a pořád to vypadá, že pro oba z nás to bylo jedno z nejlepších rozhodnutí v našem životě..

The first impressions of Tigre.. the "boat station".. (can you see the load of spirits in the local shop? :-D )
První dojmy z Tigre.. "lodní nádraží".. (taky vidíte tu nálož lihovin v tamějším obchůdku? :-D )

On the board.. the last picture is a gas station for ships, cool eh? 
Na palubě..ten poslední obrázek je čerpací stanice pro lodě, dobrý že? 

The river.. the beautiful building here is a museum of art but we didnt go there this time..the water is not dirty but coloured by the soil.. 
Řeka.. ta krásná budova je muzeum umění, ale tentokrát jsme se tam nedostali..voda není špinavá, ale zabarvená půdou..

 Floating between the islands..the banks are dotted with little cottages and each of them has its little own port - exactly for the "bus boat" we were going with.. 
Plavení se mezi ostrůvky.. břehy jsou poseté malými chatičkami a každá z nich má svůj malý vlastní přístávek - přesně pro tu "autobus - loď" se kterou jsme jeli..

Some more pics.. it was a perfect weather and so many interesting things to see and experience.. you can see the autumn colourings is coming too.. 
Pár dalších obrázků.. bylo dokonalé počasí a spousta zajímavých věcí k vidění či zažití..je vidět, že podzimní vybarvování už nám přichází..

The fruit market..alias houshold shopping paradise ;) ..the dogs were lying on every second corner all in the same position, interesting.. 
Ovocná tržnice.. neboli ráj nákupů pro domáctnost ;) ..ti psi leželi na každém druhém rohu a všichni ve stejných pozicích, zajímavé..

 A drink in a bar on the river bank with great view at all the passing ships and boats could not be missing..
Drink v baru na břehu s krásným výhledem na všechny projíždějící lodě a čluny nesměl chybět..

No comments:

Post a Comment