Friday 26 June 2015

A surprise in San Telmo.. Překvapení v San Telmu..

EN

After a nice time in Costanera Sur (they closed the reservation so we had to leave quite soon, do you remember?) Sebastian remembered there was a market close by in San Telmo and maybe I wanted to have a coffee or sth.. (he really thinks like that all the time.. amazing.. sometimes I get ashamed how selfish I am) So we went there. And the first thing we saw was this courtyard local "street" festival.. it reminded me a country music event somewhere in a village in Czech by the atmosphere. And when it comes to it almost by the music too.
Later we set of to walk trough the market. It was very nice, a lot of hand - crafted goods. Many times one is surprised by the creativity of the craftsmen.
As well we encoutered a church the quarter has its name from (ok, according to the saint man whom this church is built of course) and I as a church-lover inmediately went in. Sebastian protested several times talking about being burnt in infernal flames or the church going down or sth like that..(as the proper metal listener :-D ) but eventually he accompanied me as the right gentleman ;)

CZ

Po krásném odpoledni v Costanera Sur (zavírali tu rezervaci, tak jsme museli odejít celkem brzy, pamatujete?) si Sebastian vzpomněl, že nedaleko v San Telmu je tržnice a možná bych si chtěla dát kávu nebo něco.. (on takhle opravdu přemýšlí pořád.. neuvěřitelné..někdy se až stydím, jak jsem sobecká) Tak jsme se tam vydali. A první věc, co jsme viděli, byl tenhle nádvořní lokální country "pouliční" festival.. připomnělo mi to akci country muziky někde ve vesničce v Čechách tou atmosférou. A když na to příjde, tak i tou muzikou..
Později jsme se vydali projít si tržnici. Bylo to moc pěkné, hodně ručně vyráběného zboží. Spoustakrát se člověk pozastaví nad kreativitou řemeslníků.
Natrefili jsme i na kostel, podle kterého se čtvrť jmenuje (tedy podle daného svatého, kterému tento kostel náleží, samozřejmě) a já jako milovník kostelů se hned vydala dovnitř. Sebatian několikrát prostestoval a mluvil o tom, že ho tam schvátí plameny pekelné či že kostel spadne nebo tak něco (jako správný posluchač metalu :-D ), ale nakonec mi doprovodil, jako správný gentleman ;)
 

Kind of country festival in the yard of an old noble house.. 
Něco jako country festival na dvoře starého noblesního domu.. 


Sant Telmo.. street moments.. the fence with the moto in front of is surrounding the old house yard, the market down is beginning of a loong street with stands.. (yes Sebastian took me there voluntarily because he really takes care and know I adore this stuff <3 )
San Telmo..momentky z ulice.. ta hradba s motorkou stojící před ní obklopuje dvůr toho starého domu, ten trh dole je pouze začátek velice dlooouhé ulice se stánky.. (ano, Sebastian mi sem vzal dobrovolně, protože mu na mě záleží a ví, že tyhle věci zbožňuju <3 ) 


The courtyard with the audience enjoying // the yard with other house in the corner // the side wall of the main building // the view from the courtyard..
Nádvoří s užívajícími si diváky // dvůr s dalším domem v rohu // postranní stěna hlavního obydlí // pohled z nádvoří..


You can see almost everybody´s drinking mate..the atmosphere were very freindly and free.. the picture of the cock and the other redish symbol are a signs of s special religion "Gauchito Gil" getting many people lately.. I do not remember much now but sound rather crazy.. :-o
Můžete vidět skoro všechny pít mate..atmosféra byla přátelská a volná..ten obrázek kohouta s dalším symbolem dočervena vedle jsou znaky speciálního náboženství "Gauchito Gil", které v poslední době získává mnoho příznivců.. moc si toho nepamatuji, ale znělo to dost šíleně.. :-o

 Why San Telmo has its name? Yes, there was some saint guy again.. :-D ..visiting the church San Telmo, many drawings of the pope in the Argentinian style "fileteado" (does it look so terribly only to me? :-o ..and usually I love fileteado.. ) ..and yes Sebastian boycotted the visit a bit and was afraid he would burn in the infernal flame :-D
Proč se San Telmo jmenuje San Telmo? Jo jo, byl v tom zase nějaký svatý..:-D ..navštívili jsme kostel San Telmo, s mnoha malbami papeže v argentinském stylu "fileteado" (vypadá to tak příšerně jen pro mě? :-o ..a to normálně fileteado miluji..) ..ano a Sebastian prohlídku trošku bojkotoval a bál se že ho seženhe plamen pekelný :-D

The church was beautiful.. and finally Sebastian couldnt deny his musician soul and at least adore the huge organ there.. ;) 
Kostel byl krásný..a Sebastian nakonec nemohl popřít svou duši muzikanta a přinejmenším obdivovat obrovské varhany.. ;)

We dicoverd this special stone of Argentina here! I havent checked what is really is but in this colours it exist only in one place in Argentina..cool, eh? I guess I could do with some jewellery out of it. ;) ..// passage of an old hotel // window screen of some antique shop - it just caught my eyes..
Našli jsme tu tenhle speciální kamen z Argentiny! Nekoukala jsem ještě, co to doopravdy je, ale v téhle barvě se vyskytuje pouze na jednom místě v Argentině.. dost dobrý, ne? Hádám, že bych mohla mít pár šperků s tímhle kamenem ;).. // pasáž starého hotelu // výloha nějakého starožitného obchodu - prostě mi zaujala.. 

No comments:

Post a Comment