Wednesday 10 June 2015

Winter is coming.. ! .. Zima přichází.. !

EN

Slowly but surely I have started to realize the autumn, almost winter, is here. Not the spring, summer.. the beautiful trees on the streets do not let me forget it.. the air joined them with the scent. You know it when the seasons are changing.. It is really an interesting sensation. I´m surprised how much I´m aware of it. The biological clock are famous for its deepness but still I´m surprised. Its not so much I would be missing summer. More like "there is something wrong here".. alias Welcome on the other hemisphere, little girl! ..and all it resonance well with my current book..
A few days ago there was a strike of public traffic´s workers. One really realizes the vastness of the city. Without any vehicle you won´t get to many places. For sure it was quite a disaster.

CZ

Pomalu ale jistě jsem si doopravdy uvědomila, že tu máme podzim, skoro zimu. A ne jaro, léto.. ty krásné stromy na ulicích mi to nemilosrdně nenechají přehlédnout..a přidal se k nim vzduch, taková ta chuť v něm. Znáte to, když přechází jedno období do druhého.. Je to vážně zvláštní pocit. Překvapuje mi, jak moc to vnímám. Biologické hodiny jsou známé svou hloubkou, ale stejně mi to překvapuje. Ne, že by mi tolik chybělo léto. Spíš je to více o tom, že "něco je špatně"... aneb Vítej na druhé polokouli, holčičko! 
Před pár dny tu byla stávka pracovníků hromadné dopravy. Člověk si opravdu opět uvědomí tu velikost tohodle města. Bez nějakého prostředku se na moc míst nedostanete. Jistě to tu pěkně zamávalo děním.. 
 Finally got this book - the whole book series (thanks to Fer - thank you) and started to read.. as if i havent have enough of mine its full of emotions.. still love it (or because of it).
Konečně jsem získala tuhle knížku - celou knižní edici (díky Ferovi - děkuji Ti) a začala číst.. jako kdybych neměla dostatek svých vlastních, je plná emocí.. přesto ji miluji (či právě proto).

  A little crossing - street view I.
Malá křižovatka - pouliční pohledy I.

Crossing Avenue 9th of July.. - street view II.
Přecházení Třídy 9. července.. - pouliční pohledy II.

Beginning of A. 9th of July - street views III.
Začátek Tř. 9. července - pouliční pohledy III.  

This is normally super busy road for buses in the middle of Av. 9th of July. This day there was a public transport workers strike. You can see they took is seriously.. given the size of this city the public traffic break REALLY does influence the whole life here..
Tohle je normálně velice vytížená silnice pro autobusy uprostřed Tř. 9. července. Tenhle den tu byla stávka pracovníků veřejné dopravy. Vidíte, že to vzali doslova.. vzhledem k velikosti města přerušení veřejné dopravy DOOPRAVDY ovlivní celý život tady..

Coffee bar MUSEL.. the only place I found opened after 15min of searching (you are walking streets full of bars and restaurants!) - I told you the traffic strike has a BIG influence
Kavárna MUSEL.. jediné místo, které jsem našla otevřené po 15min hledání (procházíte po ulicích plných barů a restaurací!) - říkala jsem vám, že stávka dopravy má VELKÝ dopad
 
My working place.. alias hard time while waiting on my man who is working.. and my very favorite "cafe con leche y medialunas"
Mé pracovní místečko.. aneb těžké časy při čekání na mého chlapa, který je v práci.. a mé velice oblíbené "cafe con leche y medialunas"

 Autumn impressions I. 
Podzimní dojmy I.

Autumn street - impressions II.
Podzimní ulice - dojmy II.

No comments:

Post a Comment