Monday 1 June 2015

Little daily moments.. Malé denní momentky..

EN

Haven´t written much personal stuff lately. There is few moments of my days. Without any order or preference.. just like that..
I have a lot of time for myself. Its very interesting. Its great. Its kicking.. yes, you read it right.. let me explain you..
Imagine you do not have to think about those serious issues like money, work, your future, your family, your hobbies, your partner.. (I mean you are not troubled by anything of it.. yes Im a lucky one with a great man on my side I know ).. and what does mind do at that moment? Cannot run after those issues as it used to.. so it tries to find something else to run after. The only direction in this case is IN.. so it goes there. And thats where it starts to be interesting..
As it has already started in Karma Guen I am discovering more about my inner self. And I tell you usually it is not really such a fun. I mean I´m getting aware of many tendencies and habits I have had. And in most of the cases is a bittersweet taste realization. Yet it is great to SEE because how else can we change the things? So I´m watching myself. Sometimes going crazy. Getting a stronger motivation for more meditation ;) ..and you know who is currently the closest one to me? Yes, Sebastian. So he gets the theoretical "swipes and punches". Nevertheless I have to praise him again for all his patience, love and compassion.
To not sound like complaining or unhappy. Most of the time I´m simply enjoying the time and all what is around. This is just the little new observation of my days. After all lets keep cool nothing is under control anyway.. ;)

CZ

Poslední dobou jsem tu nebyla moc osobní. Tady je pár okamžiků mých dnů. Bez jakéhokoli řádu či upřednostnění.. prostě jen tak..
Mám hodně času pro sebe. Je to zajímavé. Je to skvělé. Kope to... ano, čtete dobře.. hned Vám to objasním..
Představte si, že nemusíte řešit ty závažný témata jako peníze, práce, Vaše budouctnost, rodina, koníčky, partner.. (řešit v tom slova smyslu, že to všechno momentálně nějak funguje bez větších potíží.. jo, jsem dítě štěstěny se skvělým mužem po boku, já vím) ..a co dělá mysl v této situaci? Nemůže se honit za těmito tématy, jako je zvyklá... tak se snaží najít něco jiného, za čím se hnát. A jediný směr, kterým se může vydat je DOVNITŘ.. a taky že to udělá.. a tady to začíná být zajímavé..
Jak to již začalo v Karma Guenu, dozvídám se stále více o mém vlastním já. A mohu Vám říci, že to povětšinou není až taková zábava. Myslím tím, že si začínám uvědomovat mnoho svých tendencí a zvyků. A ve většině případů tohle uvědomění chutná hořkosladce. Přesto je úžasné VIDĚT, protože jak jinak můžeme věci změnit? Tak se pozoruji. Někdy blázním. Mám silnější motivaci více meditovat ;) ..a víte, kdo je mi momentálně nejblíže? Ano, Sebastian. Takže dostává ty imaginární " výpady a údery". Nicméně ho musím opět opěvovat za všechnu jeho trpělivost, lásku a soucit.
Abych nezněla, že si stěžuji nebo jsem nešťastná. Většinu času si prostě jednuduše užívám všechno, co je kolem. Tohle je jen nové nevelké pozorování mých dnů. Nakonec můžeme zůstat v klidu, stejně nic není pod kontrolou.. ;)

 My morning view.. in bed with a cup of tea and the ebook of Game of Thrones.. ohh... 
Můj ranní výhled.. v posteli s šálkem čaje a eknihou Hra o trůny.. ohh..

I love this kind of libraries. with clasical books, intresting books, intelectual books..and some more place for all the little "mess" like candles and box of sweets.. :-)
Miluji tenhle typ knihovny..s klasickými díly, zajímavými knížkami, intelektuálními knížkami..a trochou místa na všechen ten malý "nepořádek" jako svíčky a krabička s bombony.. :-) 

 Sebastian having a nap on my lap while Im learning spanish with Duolingo.. YES, it IS romantic.. ;)
Sebastian odpočívající mi na klíně zatímco se učím s Duolingem španělsky.. ANO, to JE romantické.. ;)

 This is just another selfie of sheer proud and happiness.. :-D
To je jen další selfíčko z čisté pýchy a štěstí.. :-D

Ehm.. ok ok, this is the last one.. you know - the COOL one.. ;)
Ehm.. dobře, dobře, tohle je poslední.. a víte jak - ta BORECKÁ.. ;)

 Im was told I have already become a master of mate in our household.. ehm. not sure if this is a wicked trick from Sebastian´s side.. :-D .. anyway I have gotten used to that beverage and found its beauty with all its changes during drinking.. the strong typical taste on the beginning..the smooth taste in the middle and the slight scent of its taste on the end of drinking it.. It never gets boring.. gives you kick up if needed.. Yes, I do like it! :-)
Bylo mi řečeno, že jsem se již stala mistrem maté v naší domáctnosti.. ehm.. tak si nejsem jistá, jestli to není ze Sebastianovo strany vychytralý trik.. :-D ..nicméně jsem si již přivykla na tenhle nápoj a objevila jeho krásu se všemi změnami během konzumace.. tu silou typickou chuť na začátku.. jemnou chuť uprostřed a náznak chuti na konci jeho pití.. Nikdy se neomrzí.. nakopne vás, jeli to potřeba.. Ano, vážně mi chutná! :-)

No comments:

Post a Comment